Ana içeriğe atla

Danışma Kurulu

Prof. Dr. Aydan ERKMEN – ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Aydan ErkmenProf. Dr. Aydan Erkmen, 1978 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden lisans, 1981 yılında Drexel Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünden yüksek lisans ve 1989 yılında George Mason Üniversitesi'nden doktora derecelerini almıştır. Prof. Dr. Erkmen, 1989 yılından bu yana Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Prof. Dr. Erkmen'in araştırma alanları robotik, mekatronik ve makine zekâsı üzerinedir. Prof. Dr. Erkmen 1998–2000 yılları arasında IEEE Robotics and Automation Society (IEEE RAS) yönetim komite üyeliği ve 2000–2003 yılları arasında IEEE RAS başkan yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. Bununla birlikte, birçok uluslararası dergi için yardımcı editörlük ve editör kurul üyeliği yapmıştır. 2002–2004 yılları arasında Avrupa Birliği FP6 programında ulusal koordinatör, 2007–2009 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi dekan yardımcılığı görevlerinde bulunan Prof. Dr. Erkmen'in 2009 yılından beri EURON’da George Giralt PhD Award ödül jürisinde aktif görevi bulunmaktadır.

 

Prof. Dr. Elif UYSAL – ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Elif UysalProf. Dr. Elif Uysal, 2006 yılından bu yana Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmakta olup aynı bölümde yer alan Haberleşme Ağları Araştırma Grubu'nun kurucusu ve yöneticisidir. Prof. Dr. Uysal, doktora derecesini 2003 yılında Stanford Üniversitesi'nden, yüksek lisans derecesini 1999 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) ve lisans derecesini 1997 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden üniversite birincisi olarak almıştır. Prof. Dr. Uysal, 2003–2005 yılları arasında MIT'de doktora sonrası öğretim görevlisi olarak, 2005–2006 yılları arasında Ohio State Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak ve 2014–2016 yılları arasında yine bu iki üniversitede misafir araştırmacı olarak çalışmıştır. 2014 yılında Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP) ödülünü alan Prof. Dr. Uysal 2021 yılında IEEE Fellow üyesi olarak seçilmiştir. IEEE Transactions on Information Theory ve IEEE Transactions on Networking dergilerinde editörlük görevleri bulunan Prof. Dr. Uysal, IEEE Transactions on Wireless Communications dergisinde yayın kurulu üyeliği görevini üstlenmektedir. Prof. Dr. Uysal, çeşitli uluslararası konferanslarda teknik kurul başkanlığı ve üyeliği yapmaktadır (örn. WiOpt 2021, IEEE ISIT  2021, 2022, IEEE ICC 2022). IEEE INFOCOM 2021 altında düzenlenen Age of Information Workshop genel eş başkanlığını yürütmüş olan Prof. Dr. Uysal, 29. ve 30. Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı'nın (SIU 2021, SIU 2022) program komitesi eş başkanlığını yürütmüştür. Prof. Dr. Uysal, 1993 yılında TED Ankara Koleji'nden birincilikle mezun olmuştur. İki oğlundan biri TED Ankara Koleji'nden (birincilikle) mezun olmuş, diğeri halen okumaktadır.

Prof. Dr. Hitay ÖZBAY – BİLKENT ÜNİVERSİTESİ

Hitay ÖzbayProf. Dr. Hitay Özbay, 1985 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde lisans, 1987 yılında McGill Üniversitesi'nde (Montreal, QC, Kanada) lisansüstü, 1989 yılında University of Minnesota'da (Minneapolis, MN, ABD) doktora çalışmalarını tamamladı. Bilkent Üniversitesi'ne katılmadan önce University of Rhode Island'da (1989–1990) ve Ohio State University'de (1991–2006) Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği profesörü olarak çalıştı. Prof. Dr. Özbay, 2002 yılında Bilkent Üniversitesi'nde profesör olarak göreve başladı. 2009–2010 yılları arasında INRIA, Fransa'da misafir öğretim üyesi pozisyonunda bulundu. Prof. Dr. Özbay, 2017–2019 yılları arasında IEEE Control Systems Society yönetim kurulu üyesi olarak seçilmiş olup 2013–2019 yılları European Control Association'da (EUCA) ülkemizi temsilen kurucu üye olarak görev almıştır. IEEE Transactions on Automatic Control (1997–1999), SIAM Journal on Control and Optimization (2011–2014) ve Automatica (2001–2007, 2012–2019) gibi birçok dergide yardımcı editör olarak görev yaptı. 2005–2011 yılları arasında IFAC Technical Committee on Networked Control Systems başkan yardımcısı olarak görev alan Prof. Dr. Özbay 2017 yılından itibaren IFAC Technical Committee on Linear Control Systems başkan yardımcısıdır. Prof. Dr. Özbay, IEEE Fellow üyesidir.

 

Prof. Dr. Vehbi Çağrı GÜNGÖR – ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ

Vehbi Çağrı GüngörProf. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, lisans ve yüksek lisans derecelerini 2001 ve 2003 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden almıştır. Doktora derecesini 2007 yılında Georgia Institute Technology (Atlanta, GA, ABD) Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünden almıştır. Şu an Abdullah Gül Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Dekanı ve TÜBİTAK TEYDEB/BİLTEG Yürütme Kurulu üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Prof. Dr. Güngör'ün araştırma alanları kablosuz ve mobil haberleşme, kablosuz sensör ağları, akıllı şebekelerde iletişim, sualtı haberleşme ağları, bulut bilişim, bilgisayar ağları alanlarındadır. Prof. Dr. Güngör'ün araştırma projeleri Avrupa Birliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, HAVELSAN, Türk Telekom, Turkcell, NOKIA, gibi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmektedir. Prof. Dr. Güngör'ün akademik çalışmaları boyunca uluslararası hakemli SCI/SCE endeksli dergilerde ve konferanslarda yayınlanmış 100'ün üzerinde makalesi bulunmaktadır. Prof. Dr. Güngör, 2020 yılında Türkiye Bilişim Derneği Bilgisayar Mühendisliği Bilim Ödülüne, 2019 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Parlar Vakfı Genç Bilim Adamı Ödülüne, 2017 yılında TÜBİTAK Genç Bilim Adamı Teşvik Ödülüne, 2017 yılında Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülüne (BAGEP), 2016 yılında Ad Hoc Networks (Elsevier) dergisi tarafından Yılın Editörü Ödülüne, 2015 yılında Bilim Kahramanları Derneği tarafından Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülüne, 2014 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülüne (TÜBA-GEBİP), 2012 yılında IEEE Transactions on Industrial Informatics dergisi tarafından En İyi Makale Ödülüne, 2009 yılında Avrupa Birliği Marie Curie IRG Ödülüne layık görülmüştür. Prof. Dr. Güngör'ün IEEE Trans. on Industrial Informatics dergisi tarafından yayınlanan akıllı şebekelerde haberleşme konulu dergi makalesi dünyanın en büyük mesleki kuruluşlarından Elektrik-Elektronik Mühendisleri Enstitüsü'nün (IEEE) sayısal kütüphanesindeki 3 milyondan fazla makale arasından en çok okunan ilk 10 makale arasına girmiştir.

Prof. Dr. Ali Ziya ALKAR – HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Ali Ziya AlkarProf. Dr. Ali Ziya Alkar, Hacettepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra University of Colorado Boulder'dan Mikroelektronik alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. 2008 yılında Yükseköğretim Kurulu tarafından Doçent unvanına layık görüldü. 2017 yılında Profesörlüğe yükseltildi. Hacettepe Üniversite'sinde bir süre Mühendislik Fakültesi Dekan yardımcılığı yaptı. Şu ana kadar toplam 40 lisansüstü tez yönetti. Çeşitli dergilerde hakemlik ve editörlük ve TÜBİTAK EEEAG danışma kurulu üyeliği yaptı; ulusal ve uluslararası projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev aldı. Halen Hacettepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Elektronik Ana Bilim Dalı başkanı olan Prof. Alkar, aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

 

 

Doç. Dr. Volkan AKAN – TÜBİTAK UZAY TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ

Volkan AkanDoç. Dr. Volkan Akan, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini sırasıyla 2001, 2004, 2012 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden aldı. 20012006 yılları arasında aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 2006 yılında TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'ne katıldı ve halen aynı enstitüde Mikrodalga ve Anten Sistemleri Grubu'nda Grup Lideri ve Kıdemli Başuzman Araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca 2021 yılında Üniversitelerarası Kurul'dan Doçent unvanını aldı. Ana araştırma alanları analitik ve sayısal elektromanyetik analiz, düzlemsel ve düzlemsel olmayan mikrodalga devreler ile uzay araçlarının haberleşme alt sistemleri için anten tasarımlarıdır. Türkiye'nin ilk yer gözlem uyduları olan RASAT, Göktürk-2 projeleri gibi LEO uydu projelerinde görev almıştır.

 

 

Dr. Tolga NUMANOĞLU – ASELSAN A. Ş.

Tolga NumanoğluDr. Tolga Numanoğlu, 1980 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Anadolu Lisesi'nin ardından girdiği Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik bölümünde lisans öğrenimini 2003 yılında tamamladı. Aynı yıl University of Rochester Electrical and Computer Engineering bölümünde araştırma görevlisi olarak doktora bütünleşik programına başladı. Yeni nesil taktik radyolar için ölçeklenebilir bir haberleşme ağı alt yapısı tasarlanmasında görev aldı. Doktora tez dönemi çalışmaları, kaynakların verimli kullanımını sağlarken telsizlerin pil tüketimlerini azaltan bir ağ katmanı çözümü oluşturmak üzerine yoğunlaşmıştır.  Yapılan çalışmaları takiben, New York Eyaletinde faaliyet gösteren "Center for Emerging & Innovative Sciences" kuruluşundan yürütülen projenin yarattığı ekonomik kazanımlardan dolayı ödül alınmıştır. University of Rochester'den master ve doktorasını sırasıyla 2004 ve 2009 yıllarında almıştır. 2009 yılında Türkiye'ye dönerek Aselsan firmasında çalışmaya başlamıştır. Aselsan'daki çalışmalarını Dalga Şekli Tasarım Müdürü olarak yürütmektedir. ULAK-3 (Geniş Bant Dalga Şekli), Atış Destek Otomasyon Projesi (ADOP), Hava Savunma Erken İkaz Komuta Kontrol Sistemi (HERİKKS), Füze Savunma Sistemleri,  Görüş Hattı ve Ufuk Ötesi Link Haberleşmeleri, Uçaklar Arası Milimetre Dalga Haberleşme ve İnsansız Platformlar için Haberleşme gibi geniş bir yelpazede tamamen milli tasarımlar yapmakta olan ekibe liderlik etmektedir. Uzmanlık alanları arasında askeri haberleşme ağları, komuta kontrol haberleşme sistemleri, elektronik harbe karşı güvenlik ve koruma tedbirleri ve kablosuz tasarsız ağlar için katmanlar arası tasarım vardır. Çok iyi düzeyde İngilizce ve iyi düzeyde Almanca bilmektedir.

Dr. Mehmet ÖZDEM – TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A. Ş.

Mehmet ÖzdemDr. Mehmet Özdem, Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (tam burslu) mezuniyetinin ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Bilişim Sistemleri Yüksek Lisansını, Gazi Üniversitesi'nde ise Elektrik-Elektronik Mühendisliği Doktorasını tamamlamıştır. Telekomunikasyon sektöründe 18 yılı aşkın tecrübesi olan Dr. Özdem Türk Telekomünikasyon A. Ş. şirketinde İnovasyon & Ürün ve Servis Geliştirme Direktörü olarak görev yapmaktadır. Eş zamanlı olarak, ITU (International Telecommunication Union) SG12 ve QSDG (Quality of Service Development Group) organizasyonlarında başkan yardımcısı olarak ülkemizi temsil etmektedir. Özel ve devlet üniversitelerinde kısmi zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler vermiş olup CCIE, PMP ve ITIL gibi uluslararası sertifikalara sahiptir. Dr. Özdem, evli ve 1 çocuk babasıdır.

 

 

Emre ERDİNÇ – NUROL BAE SYSTEMS HAVA SİSTEMLERİ A. Ş.

Emre ErdinçEmre Erdinç, lisans derecesini Gazi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden, yüksek lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden almıştır. Kariyerine küçük bir firmada yazılım ve donanım tasarımı yaparak başlamış, 2004 yılı başında Airbus A400M uçağının motoru olan TP400-D6 projesinde gömülü yazılım mühendisliği görevini üstlenmiştir. Ardından 11 yılı aşkın süre Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nde İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemleri üzerine uzman mühendis, lider mühendis, şef mühendis ve aviyonik sistemler müdürlüğü gibi çeşitli rollerde görev almıştır. Halen, 2019 yılı sonunda çalışmaya başladığı BNA (Nurol BAE Systems Hava Sistemleri A. Ş.) şirketinde Elektronik Sistemler Mühendislik Direktörlüğü görevini yürütmektedir.

 

 

Zeynep ÇAKIR – ROKETSAN A. Ş.

Zeynep ÇakırZeynep Çakır, ilk, orta ve lise öğrenimini TED Zonguldak Koleji'nde tamamladı. 2014 yılında giriş yaptığı TED Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 2018 yılında yüksek onur derecesiyle mezun oldu. Lisans mezuniyetini takiben, 2018 yılında Roketsan A.Ş.'de Sistem Simülasyon Yazılımları Mühendisi pozisyonunda çalışmaya başlamış olup MATLAB temelli kod çevrimi, dağıtık/federe simülasyon, füze modelleme ve simülasyonları üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. 2019 yılından beri telekomünikasyon alanında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde Prof. Elif Uysal ve Dr. Öğr. Üyesi Elif Tuğçe Ceran Arslan danışmanlığında yüksek lisans çalışmalarına devam etmektedir