Elektrik-Elektronik Mühendisliği genel olarak, kuvvetli (elektrik) ve zayıf (elektronik) akımlarla çalışan sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi, bakımı, korunması, kontrolü, ekonomisi ve yönetilmesi ile ilgili konuları kapsayan bir mühendislik dalı olup, iletişim, enerji, savunma sanayi, sağlık sektörü gibi birçok alanda çözüm ve ürünler sunmaktadır. Dolayısıyla, enerjinin kullanıldığı her yerde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünün bir çalışmasına rastlamaktayız. Birçok farklı bölümle disiplinler arası ortak bir platform oluşturabilen Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, sadece teknik değil sosyal ve ekonomik kalkınma ve gelişmenin de bir parçası konumundadır. Sektörün de sürekli gelişen ve değişen özelliği nedeniyle kendisini devamlı yenileyen ve güncel tutan mühendislere ihtiyaç duymaktadır. Sadece var olan bilgi ve teknolojiyi kullanan değil, kendi kendine düşünebilen, üreten ve dünyadaki teknolojik ilerlemelere ayak uyduran bir toplum olabilmemizde Elektrik-Elektronik mühendislerine ve araştırmacılarına kritik görevler ve sorumluluklar düşmektedir.
Bölümümüzün hedefi, yeni öğrenme-öğretme tekniklerinin benimsendiği ve modern dünyaya uyumlu, yenilikçi ve diğer disiplinlerle ortak iş birliği içerisinde, “öğrenci-merkezli” ve "aktif-etkileşimli" bir Elektrik-Elektronik Mühendisliği programı uygulamaktır. Öğrencilerin tercihine dayanan esnek ve çok seçenekli bir ders programı ile hem kuvvetli bir mesleki altyapının oluşturulması, hem de bu meslek ile tamamlayıcı sosyal ve global konular arasındaki etkileşimin öğrenilmesinin sağlanması hedeflenir. Öğrencilerimiz TED Üniversitesi'nin benimsemiş olduğu "Erkin Eğitim" felsefesi sayesinde "Ortak Çekirdek" dersleri alabilmektedir. Bununla birlikte "Yandal" ve "Çift Anadal" programları öğrencilerimiz için de sunulmaktadır.
Bölümümüzde tam zamanlı 9 öğretim üyesi ve 4 araştırma görevlisi çalışmaktadır. Ayrıca, bölümümüzde 3 tane eğitim, 1 tane de araştırma laboratuvarı bulunmaktadır. Bölümümüz ilk mezunlarını 2016 yılında vermiş olup hali hazırda 150'den fazla öğrenci bölümümüzden mezun olmuştur. Bölümümüz mezunları, başta önemli savunma sanayi şirketleri olmak üzere elektrik, elektronik, bilgisayar, yazılım, telekomünikasyon gibi hızla gelişen sektörlerdeki ulusal veya uluslararası şirketlerde çalışmaktadır.